Haarverzorging

Haar wat goed zit en goed voelt. Het laten verzorgen van je haar kan bijdragen aan een ontspannen en zelfverzekerd gevoel.

Voor mij is haar meer dan alleen een kapsel of een kleurtje. Het vertelt iets over wie je bent. Het is een uiting van zelfexpressie. Ieder haar is anders, net als ieder mens anders is. De ene mens is gevoeliger dan de ander, zo is het ook met haar. De één kan van alles met z’n haar doen zonder dat het echt beschadigd en de ander heeft juist weer heel kwetsbaar haar.

Haar reageert ook op hoe je je voelt. Als je niet lekker in je vel zit merk je vaak dat je haar ook niet lekker zit. Juist dan is het goed om het haar met zachtheid te behandelen en te verzorgen.

Wat past bij jou

Ik probeer steeds te zoeken naar wat het beste past bij jou op dit moment. Ik luister naar jouw wens en kijk goed naar hoe jouw haar valt. Ik kijk naar hoe het het mooist tot zijn recht kan komen en ook heel belangrijk, hoe het mooi en lekker valt zonder dat jij er veel aan hoeft te doen.

De beste verzorging

Ik verzorg jouw haar met de beste natuurlijke producten. Als je jouw haar zelf thuis ook goed verzorgd zal het gezond en veerkrachtig blijven. Met producten die jouw haar en hoofdhuid respecteren zal jouw haar steeds mooier en sterker worden.

Ik help je graag om producten te kiezen die het beste passen bij jou.

Waarom natuurlijke producten

Haar en huidproblemen zoals haaruitval, huidirritaties, jeuk, droge hoofdhuid en beschadigd haar zijn meestal het gevolg van te veel belastende stoffen in de producten die vaak dagelijks worden gebruikt. Steeds meer mensen zijn gevoelig voor synthetische ingrediënten. Mede daarom heb ik gekozen om met eerlijke en duurzame producten te werken. Het was niet makkelijk om merken te vinden die echt eerlijk en duurzaam zijn. Op dit gebied loopt de kappersbranche namelijk niet voorop..

De bekende conventionele merken die veel worden gebruikt in de schoonheidsindustrie zijn meestal nog gebaseerd op ingewikkelde combinaties van chemische stoffen. Veel merken pretenderen natuurlijk en duurzaam te zijn maar in werkelijkheid zitten er nog veel synthetische ingrediënten verborgen in de producten die erg schadelijk kunnen zijn voor haar, huid en milieu. Denk hierbij aan SLS (sodium lauryl sulfate) phenoxyethanol, parabenen, siliconen en kunstmatige kleurstoffen.

Ik voel me prettig bij producten waar ik als bewuste ondernemer met een gerust hart achter kan staan. Volledig geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Van alle producten die ik gebruik zijn de ingrediëntenlijsten duidelijk en inzichtelijk en ook de verpakkingen zijn verantwoord geproduceerd. Dat geeft rust en vertrouwen.

Het is misschien wel even wennen

Als je al heel lang producten met synthetische ingrediënten en siliconen gebruikt dan kan de overstap naar natuurlijke haarverzorging soms een uitdaging zijn. Het haar (en jijzelf;-) moet als het ware afkicken van de kunstmatig in stand gehouden beschermlaag. De shampoos van Rodolphe bevatten geen sulfaten die de siliconen op kunnen lossen. Een hoofdhuid en haar detox is dan een goede eerste stap. De detox is een verfrissende en kalmerende behandeling die ook verzachtend en normaliserend werkt bij klachten zoals jeuk, een vette hoofdhuid, droge schilfers en hoofdhuidirritaties.

Als het haar beschadigd is door eerdere chemische kleuringen kan het zijn dat het tijdelijk wat meer gaat pluizen of wat ruwer aanvoelt. Door het haar goed te verzorgen met de juiste producten zal het haar snel weer prettig aanvoelen en vooral sterker, voller en glanzender worden.