Organic Infused 100% biologisch en plantaardig

In 2019 werd Organic Infused Colors geïntroduceerd in Nederland.

Deze 100% plantaardige haarverf is volledig afkomstig van biologische landbouw. Organic Infused Colors is uniek in samenstelling en de resultaten zijn echt prachtig. Een waardig en gezond alternatief voor de schadelijke belasting van chemische haarverf.

Organic Infused Colors geeft een hele mooie glans aan het haar en heeft een verassend goede grijsdekking. Het is absoluut niet schadelijk voor het haar maar maakt het juist sterk en gezond. De helende ayurvedische kruiden ondersteunen het natuurlijke imuunsysteem van de hoofdhuid en daarmee worden ook de haarwortels versterkt.

De kleuring sluit aan op de natuurlijke pigmenten en schakeringen in jouw eigen natuurlijke haarkleur. Dit zorgt voor een prachtig effect en maakt dat iedere kleur uniek is. Grijze haren worden ingekleurd en zorgen voor een toon op toon effect. De kleur groeit hierdoor heel natuurlijk uit en geeft geen harde lijn.

Organic Infused Color is veilig te gebruiken tijdens zwangerschap en is ook zeer geschikt voor mensen met allergieën, huidproblemen, eczeem, psoriasis, alopecia en een kwetsbare gezondheid.

De plantaardige pimenten hechten zich aan de keratine in de schubbenlaag van het haar en juist hierdoor heeft het een hele goede houdbaarheid. Omdat het haar niet wordt beschadigd loopt de kleur ook veel minder snel terug dan bij een chemische haarverf die de schubben opent waardoor de kleur snel vervaagd en steeds opnieuw weer "opgefrist" moet worden.

De enige contra indicatie voor plantaardig kleuren is het gebruik van producten met microplastics als siliconen en synthetische filmvormers in shampoo's, conditioners en stylingproducten. Buiten dat deze stoffen zeer ongezond zijn voor de huid leggen ze ook een gladde laag om het haar waardoor de kleuring zich niet goed kan hechten.

Daarom is het belangrijk om ook thuis natuurlijke verzorgings producten te gebruiken.

Als je al langere tijd producten hebt gebruikt met synthetische ingrediënten dan heb je waarschijnlijk een laagje build-up opgebouwd. Dit kan zelfs zo hardnekkig zijn dat het tot 20 wasbeurten kan duren voordat deze stoffen helemaal uit jouw haar verdwenen zijn.

Als je overstapt op een natuurlijke haarkleuring is het dan goed om te beginnen met een Detox behandeling.

Rodolpe & Co heeft hiervoor een reinigende behandeling op basis van klei en etherische oliën die helpt om de hoofdhuid en het haar te ontgiften. Deze behandeling kan in de salon gedaan worden maar kun je ook in kuurvorm zelf thuis gebruiken.

Naast Organic Infused Colors werk ik ook met Rodolphe & Co Mineral Colors

In de online shop vind je meer informatie over producten voor thuis.

With Organic Infused Colors